SODELOVANJE PRI DOBRODELNI AKCIJI »Mala pozornost za veliko veselje«

Naše dijake, s katerimi smo bili vzgojitelji v tem času redno v stiku, smo spodbudili k sodelovanju in jim predlagali, da vsak izdela in napiše vsaj eno voščilnico. Vzgojiteljica Andrejka je pripravila tudi eno predlogo za voščilnico, ki jo je lahko vsak po svoje dopolnil ali priredil, če se ni čutil, da bi jo sam izdelal. K sodelovanju smo povabili tudi družinske člane dijakov.

Sprva ni kazalo, da bo ta akcija zaživela med našimi dijaki, saj so vsi tarnali, da so zelo obremenjeni s šolo in nimajo časa še za dodatno delo. Peščica dijakov pa se je vendarle potrudila in izdelala skupaj 37 voščilnic. To so bili Aneja Seražin, Julia Možina, Vid Kovač, Gašper Premrl, Špela Pangerc, Nina Levpušček in vzgojiteljica Andrejka Brajko.
Dijaki so izdelane in napisane voščilnice fotografirali in jih po e-pošti poslali v vpogled vzgojiteljem ali pa jih objavili v FB skupini Dijaški dom Izola, šele nato pa poslali na naslov organizatorice, kot je bilo naprošeno.

Vseslovenska dobrodelna akcija je bila izredno uspešna, saj je bilo do 1.12.2020 zbranih več kot 67 tisoč voščilnic, kar je več kot trikratno preseglo cilj in pričakovanja akcije. Ponosni smo, da smo sodelovali pri tem.

Zapisala: Tanja Potočnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost