Novoletna večerja s plesom

December, najlepši mesec v letu, je bil v našem domu poln dogajanj. Na pretočnih delavnicah smo izdelovali novoletno dekoracijo, s katero smo okrasili dom. V polnem teku je bilo pripravljanje programa za svečan zaključek starega leta. Namreč, v sredo, 21. 12. 2022 je v domu potekala že tradicionalna slavnostna prireditev – novoletna večerja s plesom.

Nastopajoči dijaki so poleg učnih obveznosti nase prevzeli še vadbo točk. Ob večerih je po domu odmevala harmonika in glasno fantovsko petje, na glavnem stopnišču pa nas je pobožalo ubrano petje naših dijakinj. Praznično vzdušje smo lahko začutili na vsakem koraku. Malo bolj skrito očem sta Giselle Luin Zonta in Megi Govekar pomagali pri pripravi darilc, drobnih pozornosti, ki so jih dobili vsi obiskovalci prireditve. Nadarjeni umetnici Ena Perić in Emily Alessio Kocmanić pa sta oblikovali plakat za ples.

Dijaki, še posebej dijakinje, so se za prireditev izjemno lepo uredili. V svečano okrašeni restavraciji šole so se zbrali dijaki in vzgojitelji. Pri vhodu sta Timeja Zalaznik in Katja Janežič prijazno sprejemali goste in delili darilca. Vabilu  so se odzvali tudi ostali zaposleni, ki na različne načine prispevajo k temu, da je za dijake dobro poskrbljeno, da vse poteka gladko in tekoče. Zagotovo najbolj pomembna med njimi, gospa ravnateljica Adelija Perne, je dijake nagovorila v krajšem nagovoru in jim zaželela vse dobro tudi v novem letu. Njenim željam se je pridružil vodja doma, gospod Denis Rupnik.

Sledil je kulturni program, ki sta ga povezovala Anja Štremfelj in Jure Mahnič. Čeprav mlajša dijaka, sta se izkazala kot prava profesionalca, tako pri pisanju veznega teksta, kot pri vodenju prireditve. Elizabeta Habe je pripravila svoj stand up, v katerem se je dotaknila domskih pravil, ki dijake po eni strani omejujejo, po drugi pa nudijo varnost in podporo v vsakem trenutku. Njen nastop je dijake nasmejal, zato so ga nagradili z bučnim aplavzom. Oder je prevzela Ema Bec s pesmijo Ne bodi kot drugi. Pesem se je dotaknila vseh, še najbolj pa Ane Marinšek in Jureta, ki sta zaplesala na krilih melodije in s tem dodatno navdušila vse prisotne. Verjetno si je v tistem trenutku marsikatera dijakinja zaželela biti na njenem mestu. Oder ljubi Ano in ona se na njem počuti kot doma, zato je tudi s pesmijo Na božično noč požela aplavz. Pa ne le ona, tudi Rok Vodopivec, ki jo je spremljal na harmoniki. Roka kar nismo mogli ustaviti, zato se je njegova harmonika razigrano pridružila še Katarini Orel, ki nas je začarala s pesmima  Daj mi poljub in Dišali so tvoji lasje. In v zraku je zadišalo po ljubezni, kar saj opazila tudi voditelja. Predlagala sta namreč, da bi lahko imeli poseben dan, namenjen ljubezni. Takoj sta ju uslišali Ana in Ema Bec, ki sta za zaključek združili svoja glasova v romantični izvedbi pesmi Dan ljubezni in z njo ogrela srca vseh prisotnih. Bilo je čarobno…

Sledila je slavnostna večerja in sproščeno druženje. Naši kuharji in natakarji so poskrbeli za vrhunsko postrežbo in odlično hrano, da se je prav za vse okuse nekaj našlo in nihče ni ostal lačen.

Čeprav smo ta večer želeli gostiti glasbeno skupino mladih nadarjenih Koprčanov, Liquid Gasoline, presenečenje ni uspelo. Še dobro, da sta DJ Teja Sakić in Tia Slapšak pripravili dolg spisek pesmi in prisluhnili dodatnim glasbenim željam dijakov. Ples in veselo vzdušje se je nadaljevalo cel večer in daleč v noč. Kar težko je bilo sprejeti, da je ura že polnoč, da je čar večera popustil in se je druženje končalo. Zagotovo pa bo spomin na prelepe skupne trenutke ostal in nas na nek čudežen način povezoval še dolgo dolgo…

Mentorici: Mojca Žnidaršič in Andrejka Brajko

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost