Na dan odprtih vrat smo odprli pogled v pester domski svet

Dne 30. 11., ko je Srednja šola Izola odprla vrata za zunanje obiskovalce, smo odprli vrata učilnic in sob tudi v dijaškem domu. V dveh učilnicah smo pripravili raznolike dejavnosti, da bi obiskovalce omogočili čim boljši vpogled v aktiven utrip življenja dijakov v našem domu.

Na hodniku pred učilnicami smo postavili info točko, kjer so dijaki Jure, Zala in Neli ponujali informacije o življenju in delu v domu. Vsi simpatični in zgovorni so nasmejano odgovarjali na različna vprašanja, vse to iz prve roke in izkušenj, pridobljenih v večletnem bivanju v našem domu.

Krožek keramike, v katerem so sodelovale  Ena, Emily, Lea in Astrid, se je predstavil z izdelavo ogledal in okvirjev iz keramičnih ploščic. Na sosednji mizi je bilo pripravljeno vse za izdelavo glinenih hišic in dekorativnih papirnatih zvezdic. Matej in Klea sta združila moči tako pri izdelavi okraskov, kot pri pripravi degustacije, ki je potekala v okviru krožka samooskrbe. Pri tem so pomagale še Zoja, Neža in Neja. Za obiskovalce so pripravili več vrst piškotov in suhe kakije.

V istem prostoru so Sara, Vana, Olha, Neja, Lucija, Lina, Beti in Laura izdelovale novoletne okraske za dekoracijo, vzgojiteljica Andrejka pa se je zraven lotila oblikovanja zanimivih ledenih sveč za okrasitev domske jedilnice.

V kaligrafskem kotičku sta vzgojiteljica Tanja in Lucija ustvarjali kaligrafska kazala z imeni tistih obiskovalcev, ki so to želeli, zraven pa sta Saša in Lucija skrbeli za poslikavo obraza in rok mlajših obiskovalce, pa tudi tistih, ki so igrivi in mladi po duši.

V sosednji učilnici so obiskovalce pričakali vzgojiteljica Nika in dijaki Lara, Teodor, Eliza, Jaka, Vana, Lina ter Arsen. Vsi razigrani so k igranju znanih in manj znanih družabnih iger pritegnili marsikoga od dijakov in obiskovalcev, ki so se pri tem resnično sprostili in zabavali.

Podobno gostoljubno in veselo vzdušje bomo pripravili tudi za informativni dan. A vseh dejavnosti, ki jih pripravljamo za vas, ne smemo izdati. Naj do takrat ostanejo skrivnost, da bo prijetno presenečenje toliko večje. Obljubljamo pa, da se bomo potrudili.

Mentorji: Denis Rupnik, Tanja Potočnik, Andrejka Brajko, Sanja Lindič, Metka Pikl, Mojca Žnidaršič in Nika Stradovnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost