Dobrodelnost

Dobrodelnost v dijaškem domu

Tudi v  letošnjem šolskem letu smo se z veseljem in vso odgovornostjo vključili v različne humanitarne projekte, saj se zavedamo kako   pomembno je mlade ozaveščati, vzgajati in spodbujati v tovrstnih dejanjih. Ob tem pa smo ugotovili, da v humanitarnih akcijah ne pomagamo le drugim, ampak te bogatijo tudi nas same, saj se v njih  bolje povezujemo in spoznavamo.

* V mesecu marcu smo pripravili  Dobrodelno stojnico, ki je potekala  v okviru  54. Domijade. Dijaki in vzgojitelji smo izdelovali nakit in obeske za ključe. K zbiranju sredstev smo povabili tudi profesorje in šolske dijake ter tako uspeli zbrati 300 eurov. Zbrana sredstva so bila donirana v sklad Botrstvo, ZMP Ljubljana.

*Obudili smo zbiranje zamaškov, saj smo izvedeli, da jih bodo v društvu Palčica Pomagalčica zelo veseli. Zbrali smo kar 30kg zamaškov. Naši pridni dijaki so jih  lepo sortirali po vrečah, hišniki pa dostavili na Dinos.

*V decembrskem in predprazničem času obdarovanj smo se spomnili na družine v stiski. V sklopu projekta Dobrodelni Adventni koledar, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Ljubljana smo zbrali kar nekaj dobrot ter pripravili darilne pakete. V akciji so se prav posebno izkazali dijaki 6. vzgojne skupine z vzg. Niko Stradovnik, dijaki 2.PV z razredničarko Franko Vilhar, dijaki 4.BGTT z razredničarko Tejo Černe Nabernik in dijaki 2.vzgojne skupine z  vzgojiteljico  Andrejko Brajko, saj so uspeli  sestaviti in zaviti pakete po vnaprej določenih navodilih.

Mentorica: Andrejka Brajko

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost